lørdag den 23. februar 2013

Forbedring af Eckla J tagbøjle - Del 2

Jeg har tidligere vist, hvordan jeg har beklædt mine Eckla J men en gummi slange for at fjerne de skarpe kanter og dække beslaget Læs beskrivelsen her.
En fejl mere ved denne bøjle er, at kajakken skal løftes så højt op for at komme op i bøjlen. Selv om den ikke længere kan skramme kajakken, kan det være hårdt med trætte arme.
Min kajakven Ulrik Schou foreslog en dag, om man ikke kunne bøje den yderste del af bøjlen, som alligevel ikke tjener noget formål.

Som sagt så gjort.

Tak for den ide Ulrik

tirsdag den 19. februar 2013

Vinter på Vejle fjord - VIDEO

Det er stadig vinter, men fortvivl ikke... lyset er på vej. For første gang i år havde jeg mulighed for at komme på vandet efter arbejde, da det efterhånden er lyst til 17:30-18:00 tiden.
Jeg syntes at sprayskirtet er begyndt at stramme lidt om maven, og jeg nægter at købe et nyt af den grund Så jeg startede med at give den lidt gas på det stille vand på Vejle fjords nordside.
Halvvejs på turen, fik jeg lyst til lidt andet. Det blev til lidt rul og teknik træning. Nok er foråret på vej, men vandet er jf. farvandsvæsnet stadig 0-2 grader. Herefter blev der knoklet tilbage igen, for at få "tilpasset" sprayskirtet lidt mere. Legetiden kom der denne lille video ud af turen:


mandag den 11. februar 2013

Vinter på den jyske østkyst - Ud af Ebeltoft Vig, og tilbage igen

Vil du læse om min tur langs den jyske østkyst fra starten af kan du begynde her. Ellers bliv endelig her.
Så blev det endelig fredag, maden var købt, grejet var samlet sammen, og det sidste arbejde var ordnet, endelig afsted igen. Egentlig havde jeg planlagt at skulle have været afsted sidste weekend, men noget sygdom på hjemmefronten satte en stopper for det. Ærgerligt, for vejrudsigten var noget bedre sidste weekend, i forhold til den rute jeg havde planlagt.
Jeg ville videre på min tur langs den jyske østkyst, og sidst jeg var afsted stoppede vi her. Jeg håbede at kunne komme op til Grenå, og så tage bussen retur over Rønde. Jeg parkerede derfor bilen her, for så ville jeg kunne stå af bussen helt tæt på bilen.
Jeg var kommet lidt senere afsted end planlagt, da et par venner lige stak hovedet ind ligesom jeg var ved at pakke. Det var også rigtig hyggeligt, men forsinkede mig også lidt.

Jeg skulle jo første op til stedet hvor vi sluttede sidst, herfra tog jeg den lige vej over Ebeltoft vig, da vandet var roligt og det på dette tidspunkt kun blæste omkr. 5 ms. Jeg sigtede efter lejrplads 15 på havkajakruten syddjurs, på den anden side af vigen. Et fantsatisk hyggeligt sted, ugeneret inde mellem træerne. Jeg ville dog gerne lige nå lidt længere, og også gerne finde et sted hvor der var plads til mit telt, så jeg havde mulighed for at få lidt varme på, og få tørret tøj hvis det blev nødvendigt.  Så jeg fortsatte videre ned langs kysten.
Jeg havde udset mig en lille ugeneret plet lige rundt om sydspidsen af Ebeltoft halvøen her som lejrplads.  Men det begyndte efterhånden at blive mørt på de kanter, og da jeg nærmede mig hjørnet, blev vandet noget   uroligt, og der kom nogle dønninger rundt om hjørnet, som brækkede lidt ude fra land. Jeg brød mig ikke om at trække ud fra kysten, da det var ved at være mørkt og jeg ikke kendte farvandet og kunne fornemme at vandet var noget mere uroligt ud mod Kattegat og Hjelm dyb.
Jeg valgte derfor at sejle lidt tilbage, og fandt en lille plet i kanten af en lille skov, hvor jeg kunne være uden at forstyrrer og uden at blive forstyrret.  Dagens etape 15,5 km.

Efter en lidt urolig nat, i nogle få graders frost, gik jeg igang med at pakke lejren sammen ved ca. 8 tiden.

Jeg vågnede ved 5 tiden, og tog lige en trøje extra på. Sov uroligt resten af natten. Hjernen var begyndt at arbejde med om jeg kunne komme videre mod Grenå idag.


Da lejren var pakket sammen, var jeg ude og se lidt på forholdene.












Det er Hjelm der ses i baggrunden. Vandet var helt fint her, men da jeg kom på vandet, og kom rund om pynten, og skulle til at sejle nord på mod Grenå blev det hurtigt tydeligt, at det ikke var idag, jeg kom til Grenå. Det var en del bølger og en ca. 8 ms lige imod mig, og en del hvide skumtoppe. Jeg besluttede mig hurtigt for, ikke at gøre forsøget, og i stedet tage en afslappet tur, den lange vej tilbage.

Først skulle Ebeltoft færgehavn lige passeres, og her er det en god ide lige at se sig tilbage inden man stikker næsen frem.


Vel forbi færgehavnen, var det tid til frokost ved kajaklejr nr 15 igen. 
Herfra var der en smuk udsigt over til Mols Bjerge i let vinterbeklædning.
Jeg indtog et af shelterne, hvor jeg indtog dagens hovedmåltid, en omgang frysetørret fra real turmat. Dejligt at få noget varmt mad i kroppen. Jeg har erfaret at jeg har den bedste appetit på tur midt på dagen, og jeg syntes at det giver fornyet energi til resten af dagen at få en ordentlig omgang varmt mad. 
Herfra gik turen videre ind mod Ebeltoft, men øv, en eller anden flab havde i formiddagens løb tømt Ebeltoft vig for vand... Så jeg måtte langt udenom ved Ahl Hage. Flere gange tænkte jeg at nu var jeg vist fri af det, og igen sad kajakken fast på bunden, tilbage og længere ude. 



Men endelig kom jeg fri, og kursen blev sat direkte med Ebeltofts varetegn: Fregatten Jylland











Herfra, gik turen stille og roligt langs kysten, forbi Ebeltoft Strand Camping, lejr 14 på kajakruten syddjurs, hvor der var forbavsende mange campingvogne. Pladsen har åbenbart åbent hele vinteren.
Herfra gik turen tilbage til udgangspunktet, hvor den lille bil stod og ventede på mig.




Tak for denne gang til Ebeltoft Vig.

Dagens etape 22,4 km.
Turens længe ialt 37,9 km.
Tilbagelagt af den jyske østkyst 24,5 km.
Tilbagelagt af den Jyske østkyst ialt 330,1 km.
Vind 5-8 ms
bølger 0-75 cm
temp 0 til -3
skyet og let snevejr det meste af lørdag eftermiddag.
Følg næste etape af min tur her







onsdag den 6. februar 2013

Klar til vintertur med overnatning

Så er det tid til at komme afsted igen. DMI siger 0 til -5 fredag til lørdag, så koldt det bliver det. Jeg har længe lagt op til komme på vintertur med overnatning, men det har knebet lidt med tiden. Nu ser det ud til at lykkedes at komme afsted en lille tur fra fredag til lørdag, en ca. 50 km ialt.

Jeg har haft en lille mangel i min vinter udrustning indtil nu, en ordentlig vintersovepose. Men idag lå der så en besked fra GLS at der lå en pakke og ventede på mig.
En Carinthia Defence 6 sovepose. En fiber sovepose med en komfort temperatur på -25 og en extrem temperatur på -38. Den glæder jeg mig rigtig meget til at tage i brug.
Hvis jeg bliver glad for den vil jeg lave en længere anmeldelse af den.
Kompressions-pakposen gør det godt og kan komprimerer posen ganske meget. Men uha, en så varm fiber pose fylder alligevel en del, men kunne lige listes under dæk i min LV kajak, når den bliver strammet ordentligt sammen.
Det er lidt tilfældigt at jeg er faldet over mærket Carinthia, efter at jeg faldt over en Carinthia bivi telt på outsite.org's markedsplads. Jeg Googlede mærket og fandt ud af at Carinthia var specialtister til vinterudstyr, bl.a. til militæret.
Denne sovepose Defence 6, skulle være den som de Danske specialenheder får udleveret til vinterbrug.
Den har vandtæt/vandafvisende overstof, så den er velegnet til brug i kolde og fugtige situationer.
Jeg købte den her, og må indrømme at jeg umiddelbar syntes at det virket til at der er rigtig meget sovepose for pengene.







En anden lille ting jeg har anskaffet mig. En drybox til min smartphone. Jeg syntes at det er rigtig smart at have en smartphone med på tur, så kan der lige tjekkes vejr, og kort undervejs,  men jeg syntes også at jeg syntes at det vil være rigtig surt at drukne eller smadrer den. Så jeg har købt denne lille box
En otterbox 2000, og jeg fandt den til 129 kr. det er noget billigere end en kaskoforsikring.






Vinterunderlaget skulle være på plads.

Underbukser, Jens Lyn, s.h., SBeklædningen skulle også være der. Udover Aclima WoolNet og WarmWool har jeg et tyndt sæt fleece tøj og en sæt groft og tykt uldtøj (Armylagerets Det bedste) Disse uldbukser er faktisk lidt smarte, for de har lynlås i begge sider af benene, så når man er på tur og fryser, kan man trække trødragten ned om knæerne, lyne uldbukserne på og trække dragten på igen uden at få sand i sko og dragt.











Sidst jeg var afsted havde jeg problemer med at få varmet vand, med min trangia gasbrænder, lavede noget research på forskellige gas blandinger, og endte ud med Jetboils gas var den mest ideelle til vinterbrug. læs her hvorfor.

Jeg håber at kunne berette om en god tur når jeg kommer hjem.... og er blevet tøet op igen...