onsdag den 26. juni 2013

Teknik, leg og rulletræning med ny pagaj

Mandag aften var der lidt tid til overs, og jeg valgte at tage en tur på fjorden for få en fornemmelse af en ny og lidt anderledes pagaj jeg har købt. Det er en whitewater pagaj, en Select Blast. 648 cm2 blad, 186-190 cm lang, og med ergonomisk skaft.
Pagajen er indkøbt med sigte på bølger og surf. Det er ikke en pagaj til langture, hertil er den for kort, men jeg kunne mærke, på aftenens tur, at den gør det muligt at accelererer på en anden måde end jeg kan med min GP. Selv om der ikke var bølger til surf, lykkedes det mig alligevel at få et par glideture, og jeg blev bekræftet i at pagajen bliver rigtig god til surf.




Hvis jeg skal kunne brug den til surf, skal jeg også kunne rulle med den, og her blev jeg lige lidt udfordret til at begynde med. det kræver lige lidt tilvænning i forhold til den grønlandske pagaj, og det tager lige nogle gange at få en fornemmelse af hvordan bladet vinkler i forhold til grebet.



Godt at have noget at træne på.

tirsdag den 11. juni 2013

Ny Kajak... igen..

Så har jeg endelig fundet den. Min nye kajak.




                                                                               




Jeg måtte lige en lidt frustrende tur forbi en Necky chatham 17. Ellers en rigtig fin kajak, men en utrolig fin finish, men med et lavt dæk (fødderne var ikke glade...)
Og så var den for stor til mine 75 kg, og tung som et ondt år...









Den nye kajak lå og gemte sig i Struer. en kajak hvor der er plads til mine store ufleksible fødder, en kajak som er levende uden at virke ustabil, hvor der er plads til oppakning. Kulfiber skrog og glasfiber dæk. (vægt 21 kg). Det bedste første ord jeg kan komme på i forhold til den er: DYNAMISK. Gør jeg ingenting, så gør den ingenting. Men får den kant og forror, vender den 180 grader. Jeg kan få den til at slippe i bagenden, så uden last er den perfekt til leg og teknik, og så forestiller jeg mig at når jeg får den lastet til tur så vil den ligge lidt dybere, og være knap så legesyg men mere retnings stabil.







4 kajaksport luger, smarttrack fodstøtter.

Den har en næste flad bund under cockpitet, med en markeret men blød kant langt bag ud. Softchine fortil.








Så velkommen ombord i SEA HUNTER fra Struer kajak. Den gode David Biering har skrevet en anmeldelse af den, som kan ses her. Faktisk var det hans kommentar om at der var god plads til fødderne, der fik mig til at tage en tur til Struer, for en testtur for et par uger siden.








mandag den 3. juni 2013

GoPro Hero3 Black edition - Review

Jeg har i noget tid gået og leget med at lave video, af grej, og kajakture, og har længe ønsket at få et ordentligt camera til formålet. Jeg valgte denne gang at prøve det bedste af det bedste et GoPro Hero3 Black Edition. Det er virkelig et lækkert lille kamera.   Jeg vil forsøge om jeg kan bevare objektiviteten i dette review. Men lad det være sagt med det samme, det er kræs.








Der er et hav af monteringsmuligheder. Nogle følger med i pakken, resten kan købes efter behov ved siden af. Og nej, hjelmen var ikke med i pakken, men det var monteringsbeslaget, som er fastgjort på hjelmen.

De mange monteringsanordninger der kan fås gør det muligt at filme turen fra forskellige vinker. Den medfølgende fjernbetjening gør det muligt at tænde og slukke kameraet selv om man ikke kan nå det.






GoPro APP

Har man en smartphone kan man installerer en GoPro app. Med denne kan man tilslutte telefonen til kameraets wifi. Der er 2 grunde til at denne mulighed er rigtig god.
For det første så kan man gå online sådan, at det billede der ses gennem kameraet, ses på telefonen. På denne måde bliver det ganske enkelt at få monteret kameraet helt rigtigt på f.eks. hjelmen. Man monterer bare kameraet på hjelmen, forbinder den med telefonen, og så kan man se om kameraet sidder rigtigt. Det er virkelig smart.
For det andet, så får man adgang til et rigtig godt overblik over kameraets menuer, og man kan indstille kameraet via menuen på telefonen. Der er et hav af indstillingsmuligheder, som man kan dykke ned i hvis man vil nørde med det. Men vil man bare gerne have nogle action billeder eller video, kan man bare gå igang. Måske kan det være en god ide, at indstille kameraets optage vinkel, da den både kan optage i vidvinkel til næroptagelser, medium og narrow, til optagelse på længere afstand. Så kan man alt efter aktivitet lege lidt med hvad opløsningen og foto/sek skal være for at få de mest optimale optagelser.

Brug af kameraet i praksis.

Nedenfor har jeg linket til 3 videoer jeg har optaget med kameraet. Uden særlige forudsætninger har jeg blot monteret kameraet og prøvet mig frem. Jeg havde frygtet lidt at sådan et pro kamera ville vær for kompliceret at arbejde med, når jeg ikke i øvrigt er foto entusiast. Men heldigvis viste det sig at være ganske enkelt.
Kameraet lades op via et alm. usb. stik og fjernbetjeningen ligeledes via et specielt usb kabel som medfølger. Begge dele kan som alle andre usb ladere tilsluttes computer, 12v og 220v. Når jeg er på langtur har jeg altid et lille scooter batteri med. med en 12v stik, så der er rigt mulighed for at lade kameraet op på længere ture.
Hvis kameraet er fuldt opladet og kører nonstop kan den optage i ca. 1½ time. oftest bruger jeg den dog på den måde, at jeg enten har kameraet inden for rækkevidde, og så filmer jeg nogle små sekvenser, eller jeg har den siddende et sted med wi-fi slået til, og så tænder jeg den efter behov med fjernbetjeningen.


Her en lille surf video. Hvis din netværksforbindelse kan trække det, så indstil youtube til at afspille videoen i HD, så kan du se video kvaliteten.













Og en lille vintertur i sne og dis, bl.a. med kameraet monteret på bagdækket.














Og lidt teknik træning















Konklusion

Det er virkeligt et rigtigt lækkert kamera. Det tager nogle rigtig gode billeder og video i alt slags vejr. Dog syntes jeg, at det er lidt ærgerligt at GoPro endnu ikke har fundet en løsning på at optagerlyden forringes når kameraet er i det vandtætte hus. De burde kunne udnytte wi-fi til at forbinde til en extern vandtæt mikrofon, eller monterer dette i huset. Nå, de fleste videoer får alligevel bare lagt musik på alligevel.
Så står du og mangler et kvalitets actionkamera det kan tåle at blive brugt, til lands, til vands og i luften, så kan jeg varmt anbefale GoPro Hero 3 Black edition, også selv om du ikke er uddannet fotograf.