søndag den 17. marts 2013

På jagt efter åbent vand - Video

Lørdagen havde mange gøremål, et af dem skulle være at komme ud at sejle en tur, gerne på kanten af isen i Vejle fjord.
Desværre gik det halve af min rotid med at finde et sted at sætte i, da området med is er vokset ganske meget de sidste 2 dage. 
Et andet formål var at få afprøvet mit nye kamera, Et GoPro Hero3. Det er et fedt lille kamera, men det tager lige lidt tid at få det hele lært. Her er den første film.Distance ca. 4 km. 

3 kommentarer:

 1. Det går jo rigtigt fint med "ispinden". Er det blevet din foretrukne pagaj? Så du rullede med den i en tidligere video...

  SvarSlet
 2. Ja det må jeg sige at det er. Jeg kan ikke helt forklare hvorfor, jeg ville rigtig gerne at det var werner pagajen der var min foretrukne, den er bare super lækker og smart. Jeg har en ide om at werner ikelos pagajen vil gøre sig godt i surf og bølger, men det skal jeg have prøvet af i praksis inden jeg kan sige noget fornuftigt om det.
  Den jeg bruger på videoen her, og den forrige, en den robuste af mine grønlændere, 9 cm bred, 218 lang. med kantforstærkning i hårdt træ og ellers lavet i red western cedertræ. Den vejer ca. 800 g. den bruger jeg mest til rul leg og småturer med tempo.
  Min absolutte favoritpagaj, er den der nu er blevet sort, 222 lang 7,8 bred, og tyndere i godset, den vejer kun omkr. 600g, ren cedertræ uden kantforstærkning, men den pagaj kan jeg bare ro i det "uendelige". Men det at den er tynde og let gør også at den er mere skrøbelig, så jeg passer godt på den, der er dog ikke noget problem i at rulle med den, det klarer den fint.

  SvarSlet
 3. Jeg har det på samme måde. Jeg har roet turkajak med wingpagaj i mange år, men efter at jeg en dag prøvede en af Lars Grams pagajer var jeg solgt. Jeg var godt nok for nærig til at købe en af hans med det samme, så jeg høvlede en selv af en fyrretræsplanke jeg havde til overs fra et kaninburs-projekt. Den blev lidt tung, og lidt for kort, men jeg blev ret hurtigt glad for den. Jeg lavede så nr 2 - også af sådan en planke. Den blev 225 cm og 7.8 cm bred, og selv om den også blev lidt tung (ca 1100 g), så var den i et par sæsoner min absolutte favorit. I vinter fik jeg lavet nr 4, som er lamineret op af fyr og ceder og med hårds-træs kanter. Den vejer 900 g, er 225 cm og 8 cm bred, og fortrænger nok den gamle nu.
  Jeg er imponeret over hvor lette dine er. Jeg er nok for forsigtig når jeg står og høvler dem tynde.

  SvarSlet