mandag den 8. juli 2013

En lille tur med overnatning

Sommeren er på sit højeste, allerede passeret Sankthans, og jeg har ikke været afsted på tur med overnatning siden februar. Dette skyldes at jeg har brugt min "kajakkonto" på kurser i foråret. Men efter en skøn sommerdag i haven med kylling og popcorn over bål sammen med familien, listede jeg afsted da de mindste var puttet.
Jeg kørte til Juelsminde, og lagde ud fra en lille P-plads ved Sandbjerg Vig, og fulgte kysten mod nord. kl. var lidt over 22 da jeg var på vandet. Solen var gået ned, men oplyste stadig den skyfrie himmel mod vest.


 

Planen var at ro ud forbi As hoved, for herefter at ro et stykke tilbage, så jeg havde en lille time retur søndag morgen, så jeg kunne være hjemme i ordentlig tid. På vejen ud, kunne jeg i skumringen udse mig et godt sted at overnatte.
Da jeg runder As hoved står der på kysten en enkelt lystfisker og hoster. Jeg er åbenbart ikke den eneste der er villig til at ofre nattesøvnen for lidt naturoplevelser. Da jeg havde rundet As hoved, og havde været et lille stykke inde i As vig, vendte jeg om, at roede tilbage til stedet jeg havde udset for natten. Nu var det så mørkt som det kan blive om sommeren, dvs. ikke mere mørkt end at man sagtens kan orienterer sig. Jeg fik sat hængekøjen op, og tarpen sat ½ op, så den gav læ for den svage vind, og sådan at den kunne trækkes over hvis der skulle blive brug for det. Kl. 0:30 kunne jeg gå til ro.
Da jeg vågnede 7:30 var solen allerede langt oppe på himlen. 
Morgenmaden, blev indtaget liggende. 

Snart var jeg dog klar til at komme op og komme videre. Kl. 8 var jeg igen på vandet, og efter en lille time var jeg tilbage ved bilen. Her blev jeg mødt på stranden af en venlig kajakroer der, fra sin autocamper på P-pladsen havde set mig tage afsted i aftes, og komme tilbage her til morgen. Det blev til en snak om små kajakker og lange ben, ak ja, er ikke den eneste med det problem. Tak for hjælpen med at bære kajakken tilbage til bilen.

Samlet distance: 15,4
Vind: 2-4 ms - læ/vindstille
bølger: 0-10 cm. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar