mandag den 11. februar 2013

Vinter på den jyske østkyst - Ud af Ebeltoft Vig, og tilbage igen

Vil du læse om min tur langs den jyske østkyst fra starten af kan du begynde her. Ellers bliv endelig her.
Så blev det endelig fredag, maden var købt, grejet var samlet sammen, og det sidste arbejde var ordnet, endelig afsted igen. Egentlig havde jeg planlagt at skulle have været afsted sidste weekend, men noget sygdom på hjemmefronten satte en stopper for det. Ærgerligt, for vejrudsigten var noget bedre sidste weekend, i forhold til den rute jeg havde planlagt.
Jeg ville videre på min tur langs den jyske østkyst, og sidst jeg var afsted stoppede vi her. Jeg håbede at kunne komme op til Grenå, og så tage bussen retur over Rønde. Jeg parkerede derfor bilen her, for så ville jeg kunne stå af bussen helt tæt på bilen.
Jeg var kommet lidt senere afsted end planlagt, da et par venner lige stak hovedet ind ligesom jeg var ved at pakke. Det var også rigtig hyggeligt, men forsinkede mig også lidt.

Jeg skulle jo første op til stedet hvor vi sluttede sidst, herfra tog jeg den lige vej over Ebeltoft vig, da vandet var roligt og det på dette tidspunkt kun blæste omkr. 5 ms. Jeg sigtede efter lejrplads 15 på havkajakruten syddjurs, på den anden side af vigen. Et fantsatisk hyggeligt sted, ugeneret inde mellem træerne. Jeg ville dog gerne lige nå lidt længere, og også gerne finde et sted hvor der var plads til mit telt, så jeg havde mulighed for at få lidt varme på, og få tørret tøj hvis det blev nødvendigt.  Så jeg fortsatte videre ned langs kysten.
Jeg havde udset mig en lille ugeneret plet lige rundt om sydspidsen af Ebeltoft halvøen her som lejrplads.  Men det begyndte efterhånden at blive mørt på de kanter, og da jeg nærmede mig hjørnet, blev vandet noget   uroligt, og der kom nogle dønninger rundt om hjørnet, som brækkede lidt ude fra land. Jeg brød mig ikke om at trække ud fra kysten, da det var ved at være mørkt og jeg ikke kendte farvandet og kunne fornemme at vandet var noget mere uroligt ud mod Kattegat og Hjelm dyb.
Jeg valgte derfor at sejle lidt tilbage, og fandt en lille plet i kanten af en lille skov, hvor jeg kunne være uden at forstyrrer og uden at blive forstyrret.  Dagens etape 15,5 km.

Efter en lidt urolig nat, i nogle få graders frost, gik jeg igang med at pakke lejren sammen ved ca. 8 tiden.

Jeg vågnede ved 5 tiden, og tog lige en trøje extra på. Sov uroligt resten af natten. Hjernen var begyndt at arbejde med om jeg kunne komme videre mod Grenå idag.


Da lejren var pakket sammen, var jeg ude og se lidt på forholdene.
Det er Hjelm der ses i baggrunden. Vandet var helt fint her, men da jeg kom på vandet, og kom rund om pynten, og skulle til at sejle nord på mod Grenå blev det hurtigt tydeligt, at det ikke var idag, jeg kom til Grenå. Det var en del bølger og en ca. 8 ms lige imod mig, og en del hvide skumtoppe. Jeg besluttede mig hurtigt for, ikke at gøre forsøget, og i stedet tage en afslappet tur, den lange vej tilbage.

Først skulle Ebeltoft færgehavn lige passeres, og her er det en god ide lige at se sig tilbage inden man stikker næsen frem.


Vel forbi færgehavnen, var det tid til frokost ved kajaklejr nr 15 igen. 
Herfra var der en smuk udsigt over til Mols Bjerge i let vinterbeklædning.
Jeg indtog et af shelterne, hvor jeg indtog dagens hovedmåltid, en omgang frysetørret fra real turmat. Dejligt at få noget varmt mad i kroppen. Jeg har erfaret at jeg har den bedste appetit på tur midt på dagen, og jeg syntes at det giver fornyet energi til resten af dagen at få en ordentlig omgang varmt mad. 
Herfra gik turen videre ind mod Ebeltoft, men øv, en eller anden flab havde i formiddagens løb tømt Ebeltoft vig for vand... Så jeg måtte langt udenom ved Ahl Hage. Flere gange tænkte jeg at nu var jeg vist fri af det, og igen sad kajakken fast på bunden, tilbage og længere ude. Men endelig kom jeg fri, og kursen blev sat direkte med Ebeltofts varetegn: Fregatten JyllandHerfra, gik turen stille og roligt langs kysten, forbi Ebeltoft Strand Camping, lejr 14 på kajakruten syddjurs, hvor der var forbavsende mange campingvogne. Pladsen har åbenbart åbent hele vinteren.
Herfra gik turen tilbage til udgangspunktet, hvor den lille bil stod og ventede på mig.
Tak for denne gang til Ebeltoft Vig.

Dagens etape 22,4 km.
Turens længe ialt 37,9 km.
Tilbagelagt af den jyske østkyst 24,5 km.
Tilbagelagt af den Jyske østkyst ialt 330,1 km.
Vind 5-8 ms
bølger 0-75 cm
temp 0 til -3
skyet og let snevejr det meste af lørdag eftermiddag.
Følg næste etape af min tur herIngen kommentarer:

Send en kommentar