lørdag den 28. september 2013

Fra Mols til Skagen. Dag 5.

Efter en god nats søvn ringede vækkeuret lidt over 6. Det var stadig mørkt, men inden jeg sådan rigtig kom til mig selv var det ved at være lyst. Tanken om at skulle slæbe kajak og grej over klitten inden jeg kunne komme afsted, var ikke just mere motiverende. Det gik nu ok, og jeg gjorde mig nogle tanker om sejlads langs den jyske vestkyst imens. Der tror jeg at det at slæbe frem og tilbage med grej, i sand, fylder væsentlig meget mere end her på østkysten. 
Jeg kom op og afsted. Der var 10 km til Skagen havn. Denne strækning tog jeg stille og roligt, der var medvind og medsø. En noget kraftigere sø end jeg var vandt til fra de andre dage, men stadig ikke over 3/4 meter. 
Jeg havde en aftale med min svoger om at han kom og hentede mig omkring kl. 13, men vi havde ikke aftalt hvor. Havet var noget uroligt rundt om Skagen havn, og der var en del trafik. Så jeg gik ikke ind der, men fandet et sted lige nord for havnen hvor jeg kunne gå i land når jeg havde været oppe ved grenen. Fra havnen til grenen var der ca. 4 km, og selv om vejret var dårligt, med tiltagende vind, og regne, så var humøret højt. Ved Skagen Fyr gik jeg ind for at holde en lille pause. Her var der et sted jeg kunne komme i land på kontrolleret vis.   

Nu kom Grenen efterhånden i sigte, og jeg havde haft en forestilling om enten at ro lige rundt om grenen og gå i land på vest siden, eller gå ind lige på spidsen. Men det blev ikke idag. De gamle vesterhavsdønninger fra gårsdagens vestenvind, tørnede sammen med vindbølgerne fra øst, så hvor de 2 vande mødtes var der et sandt virvar at brækkende bølger fra begge sider.
Jeg valgte i stedet at lave en kontrolleret surflanding 100 meter før spidsen, og så måtte jeg jo gå de sidste 100 meter. Men pyt nu med det. Det var skønt at være i mål. 


Turen tilbage til Skagen var fin, men hårdt arbejde, stik imod den tiltagende vind. Lige inden havnen gik jeg i land, og fik slæbt mit grej op til havnen. Min rejse langs den jyske østkyst er til ende.

Dagens Etape 19,8 (Heraf 3,8 km retur til skagen)
Denne tur ialt: 231,2 km.
Den Jyske Østkyst ialt: 557,5 km

Hvad skal jeg nu finde på????


2 kommentarer:

 1. Hej Keld

  Du kunne jo tage Fyn med øhavet rundt, eller det "ekstreme" Sjælland rundt :-)

  Dejligt at læse dine beretninger hvem der bare havde tid til det...

  Mvh. Heine

  SvarSlet
 2. Hej Kjeld

  God beskrivelse, den var dejlig at følge. Du kunne jo tage til svarige dreje til højre finde goetakanalen og tilbage - havde en rokolega der gjorde det og hvar helt høj bag efter - ret skal være ret - han brugte 6 uger

  Palle

  SvarSlet