søndag den 5. januar 2014

Nye kystlejrpladser i Trekantsområdet.

Der er blevet etableret/opgraderet en række nye lejrpladser langs kysten i trekantsområdet.
Nogle med shelter, andre bare med bål- og teltplads.
Pladserne ligger langs kysten fra Horsens fjord i nord, via Vejle fjord til Kolding fjord i syd.


Jeg har ikke kunnet finde en folder om det, men har taget lidt billeder af standeren ved Shelter pladsen i Grund skov.Herunder er der en lille beskrivelse af den enkelte pladser, og ikke mindst med en GPS position så de er til at finde.


Intentionen er vist, at der skal stå en pæl som denne i vandkanten ved alle pladser, men om de alle bliver stående er jo ikke sikkert.
Så det er nok en god ide at havde de ovenstående GPS positioner med.

Så, velkommen til Trekantsområdets kyst

Plads 5, Trelde næs. 
Desværre en denne shelterplads, så godt om utilgængelig fra vandsiden. 
Den 8-10 meter skrænt er af det, der vist kaldes plastisk ler, som bliver nærmest flydende når vandprocenten bliver høj nok.
Fascinerende fænomen, men svært at komme op ad. Jeg skal ikke afvise at der kan findes en sti op, hvor man lige kan liste om med sin ovepose og underlag. Lejrpladsen er rigtig fin. Den ligger 5 m. fra skrænten. Der er plads til mange i de 4 sheltere, og man vil altid kunne finde en som ligger med ryggen mod vinden. Det er en ældre shelterplads, men rigtig fine sheltere, der er delvist lukket fortil. Der er ca. 900 m. til parkeringspladsen ved Trelde næs, hvor der er toilet og vand.

Plads 6, Vognkær Enge. Pladsen ligger 150 m fra stranden. Med en kajakvogn er den let tilgængelig. Kun de første 10 m. der er sand, så er det en sti ( i vintermånederne kan noget af stien godt være lidt vådt) et stykke, og det sidste stykke er den en lille skovvej.


Hvor shelterne på plads 7&9 kan være noget sårbare for vestenvind, så er dette shelter godt skærmet af skoven. Her om vinteren, efter et par effektive storme, man det godt virke lidt bart, men tror her bliver ganske lukket når der kommer blade på træerne.
Shelterets åbning vender mod N.

Plads 7, Ullerup Engen
Fin plads, med direkte opgang fra stranden, plads til mange telte, kunne være idelt til en klubtur eller lignende.
Eneste ulempe ved shelteret er måske, at den ligger direkte vestvendt, og er ret udsat for vestenvind.Plads 8, Stagsrode skov.
Fint teltplads med mulighed for at telte med skærmning for vind fra stort set alle retninger.
Der er bålplads med grill rist.

Men opstigningen / nedstigningen er mildest talt en udfordring. Dels er der langt, og dels er det temmelig uvejsomt. Lejrpladsen ligger helt oppe på toppen. 


Ved kysten sår den velkendte stolpe. Det vil være umuligt at få kajakken med op, men der er lidt strand, og der er flere væltede træer, så det er muligt at fortøjre kajakken på stranden.


Plads 9, Stagsrode skov
Der er nogle meter op til pladsen, men jeg tror, at stien op til pladsen er gjort mere skrå siden jeg var der sidst, for nu skråner den fornuftigt, så det er rimeligt til at komme op ad den. Er man lidt ihærdig kan man også få kajakken med op.
Men det er klatreturen værd. Der er siden jeg var der sidst blevet etableret shelter på pladsen.
Værs´go... så bliver det altså ikke meget bedre. Lægge sig til at sove her, med et lille bål, og solen der går ned i vest.
For nu lige at få armene ned, så ligger også dette shelter med åbning stik vest, så den kan nok godt blive lidt luftigt ved en frisk vesten vind. Men en rolig sommer nat... smukt...


Plads 10 Tøndballe skov.
Så nåede jeg også en tur ud til plads 10 ved Tøndballe skov.

Vejret idag får måske ikke just pladsen til at fremstå fra sin bedste side, der var 2 grader og en del tøsne. Jeg syntes nu alligevel der er flere gode ting at sige om denne plads. Den ligger 10 m. fra vandkanten, men jeg tror stort set altid der vil være læ på pladsen. Der er bålsted med rist, og der må samles brænde i skovbunden. der er 500 m til toilet, hvis man foretrækker det. Der er flere træpar der inviterer til at man kunne tage hængekøjen med derud.  3 kommentarer:

 1. Hej Du har fuldstændig ret der er nogle dejlige pladser der er blevet anlagt ved VejleFjord. Der er bare lige det ved det. Din betragtning ang vestenvinden her helt rigtig og hvis du er så uheldig at det regner regner samtidigt bliver bagvægen i begge Shelter våde. Dette har jeg ved selvsyn konstateret i flere tilfælde.
  mvh
  Finn Birkely

  SvarSlet
 2. http://menzi.dk/archive/public/kayak/kystlejrpladser.pdf

  SvarSlet
 3. De er gode, har selv prøvet flere af dem..... :-)

  SvarSlet