tirsdag den 1. juli 2014

Teknik og turweekend med klub kajakenergi

Weekenden d. 28-29 juni havde Tue fra klub kajakenergi inviteret til kajakweekend med lige dele kajaktræning og tur. Fantastisk koncept der varmt kan anbefales.
Vi mødtes ved draget i den nordlige ende af Helgenæs på Djursland.

Først stod den på kajakteknik. Der var fokus på kajak kontrol, med kantning, styretag. Det blev arbejdet med valg af styretag i forhold til vind og vejrforhold, og der blev arbejdet med kombinationstag.
Efter en 2-3 timers træning gik vi på land, og pakkede kajakkerne til tur. Planen var at ro rundt om Helgenæs, med overnatning på shelter- og teltpladsen lige nord for Sletterhage fyr.

De første kilometer foregik på stort set fladt vand, og fralandsvind.

Men efterhånden som vi kom længere sydpå, virkede det til at vinden gik mere i syd til omkr. SSV, med en vind omkr. 6-8 ms. gav det efterhånden lidt at arbejde med. Først i modvind, senere med vinde skråt ind fra siden, og bølger fra samme side.
Undervejs Fik jeg afprøvet min VHF radio lidt, med lidt snak med Tue undervejs. Ikke at det var nødvendigt på denne tur, men hvor blev det bare tydeligt, hvor godt et redskab en VHF radio er, hvis man f.eks. er afsted 2 turledere eller 2 instruktører med en gruppe. Det er super let at kalde op, og makkeren er dermed altid inden for taleafstand.


Jeg syntes virkelige det var skønt at komme ud i dette vand, og nød bare turen det sidste stykke rundt om Helgenæs' sydspids ved sletterhage fyr.


Landingen ved shelterpladsen ved Sletterhage fyr er en lidt krævende en af slagsen, i dette vejr, er der ingen vej uden om, valget står mellem våde ben eller ridser i kajakken. Det gik dog super godt, alle var klar til at hjælpe.

Vi gik i land og alle fik slået telt op i tørvejr. Herefter tog nogle af os ud igen til en lille surfsession i tomme kajakker. Der var dog ikke det helt vilde at komme efter, men enkelte surfture blev det dog til.

Herefter stod aftenen på spisning, hygge, lidt navigation. Nogle af os lavede nogle øvelser med navigation og turplanlægning i strømende vand, som forberedelse til BCU4* / EPP4.

Vi fik lov at nyde en skøn solnedgang fra standen i roligt vejr. Vinden havde lagt sig og det var tørt og lunt.Dagens etape ca. 15 km, incl. tekniktræning og surf.

Søndag morgen startede stille og rolig, med lidt forskelligt morgenmad, med alt fra yoghurt, kakao, musli etc. Enkelte valgte at ødelægge morgenen med et kokos gys fra HMAK. Så var dagen ligesom igang. Og da Tue havde fået skyllet den værste smag af kokos væk var han igen klar med en lektion. Denne gang i effektiv fremadroning, med øvelser både på land og på vandet. Så havde vi lidt at nørde med på dagens tur.

Så kunne kajakkerne pakkes igen, og vi fortsatte videre rundt om Helgenæs, nu op langs vestkysten. Der var indlagt pauser undervejs. Ved turens første pause, blev vi da godt nok lige snydt at Catlink hurtigfærgen, jeg havde egentlig tænkt, at nu havde vi rundet det nordvestlige hjørne, af halvøen, så nu behøvede vi ikke at forholde os til færgens bølger. Medens vi sad og spiste, lød er pludseligt nogle trælse hule dunk nede fra standen. De fleste kajakker var blevet vendt på tværs, eller skubbet længere op på stranden, min kajak var på vej til havs ned langs kysten. En hurtig romakker løb ned og stoppede den... Tak for det :-).

Herfra var temaet busering, først med træt roer der selv kunne holde balancen, herefter med syg roer der skulle støttes.

Da vi nåede til vejs ende, på den modsatte side af draget, kun få hundrede meter over land, fra hvor vi startede dagen før, sluttede vi af med lidt redninger, selvredninger, rul etc. Det hele foregik med fuldt lastede kajakker. Jeg fik prøvet et par nye ting.
Jeg lavede en klassisk paddlefloat selvredning, mens jeg var på slæb af Tue, der trak mig afsted i et bugsertov. Det lykkedes, med hvor var det bare meget vand i kajakken. Hverken Tue eller jeg havde prøvet at lave "The Dump" , men vi blev enige om at give det et forsøg. Det gik faktisk forbavsende godt, med lidt øvelse er det en enormt hurtig måde at få tømt kajakken for vand på. MEN... man skal være indstillet på at det er en øvelse der slidet hårdt på grejet, især sprayskirtet er meget udsat ved denne øvelse.

Efterhånde som vi fik afreageret, og blev kolde, gik vi på land, fik skiftet til tørt tøj, fik hentet vores biler over, og kunne runde en fantastisk weekend af.

Dagens etappe, ca. 12 km. Så 27 km ialt. + en masse læring og rigtig godt samvær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar